Interview Hasi: "We moeten winnen tegen Gent"

Hasi: "We moeten winnen tegen Gent"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Assistent-trainer Besnik Hasi was maandag de man die de gebruikelijke persconferentie voor de match voor zijn rekening nam. John van den Brom was met manager Herman Van Holsbeeck op stap voor een scoutingsopdracht.

Johan Walckiers in Anderlecht

Om verdere vragen te vermijden, gaf Hasi direct uitleg bij de afwezigheid van Van den Brom. "Hij is met mijnheer Van Holsbeeck weg voor scouting en komt pas morgenmiddag terug", aldus de T2.

Hasi mocht dan maar de kritische vragen beantwoorden. Hoe het komt dat Anderlecht zo met de punten smijt bijvoorbeeld. "Het is een feit dat we na een Europese wedstrijd dikwijls punten verliezen", legde Hasi de vinger op de wonde. "Zulte Waregem is eigenlijk de enige wedstrijd die we wonnen na een Europese match (de verplaatsing naar Milaan, nvdr.).  OHL, Standard en Charleroi leverden allemaal verliespunten op. Dat heeft toch met vermoeidheid te maken, denk ik."

Maar dat was niet de enige verklaring die Hasi aanhaalde. "Mentaal is het niet zozeer een probleem. Tegen Charleroi verliep de voorbereiding ook niet echt schitterend nadat die 'maft' daar alles in de war stuurde. En misschien is de motivatie bij de spelers ook wel wat minder na een Europese match. Om na Zenit tegen Charleroi te spelen..."

Dat de verlieswedstrijd tegen Charleroi het hardst van al is aangekomen, hoeft niet gezegd. "Het was een opdoffer. Nochtans dacht ik dat we op ons elan van Zenit gingen doorgaan. Het eerste halfuur waren we ook de baas, maar die goal viel maar niet", zei Hasi. "Dat bij de spelers in het hoofd speelt dat het maar om anderhalf punt gaat, geloof ik niet. We willen en moeten altijd winnen."

"Vertrouwen geven aan De Sutter"

Het grote probleem bij Anderlecht is dat er niet gescoord wordt. Twintig goals op twaalf wedstrijden is nu niet direct fantastisch te noemen. "Dat is te weinig en dat weten we ook", knikte Hasi. "Het zou erg negatief kunnen zijn als we geen kansen zouden hebben, maar we missen ze gewoon. We trainen nu erg hard op afwerking en hopen dat het betert."

Illustratief voor dat scoreprobleem was de kans voor De Sutter zaterdag, die vanop twee meter hoog overtrapte. "Tom werkt heel veel bij balverlies. Maar hij moet scoren, dat wordt van een spits verwacht. Tom offert zich graag op voor het elftal, maar hij moet ook aanwezig zijn in de zestien. We proberen hem op training meer vertrouwen te geven. Je weet, als een spits zich goed voelt, vliegen de ballen er van alle kanten in. Hopelijk komt dat ook bij Tom."

Morgenavond staat Gent op de stoep. "En dat is wedstrijd die we absoluut moeten winnen. Daar is heel de club van doordrongen. We moeten die wedstrijd van het begin af controleren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties