Messi ontvangt Europese Gouden Schoen

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Messi ontvangt Europese Gouden Schoen
Foto: © SC

Lionel Messi heeft in Barcelona de Europese Gouden Schoen in ontvangst genomen. De trofee beloont de beste schutter in een Europese competitie in een seizoen. De Argentijn maakte in de Primera División 50 doelpunten: een record.

Messi droeg de Schoen op aan zijn ploegmakkers: “Deze prijs is een bekroning voor het aantal doelpunten, maar zonder mijn teamgenoten zou ik ze niet gemaakt hebben. Ik deel de trofee met hen, zoals ik dat altijd doe.”

“Ik knok niet voor individuele prijzen, ik knok voor titels. Ik wil dit seizoen weer de titel, de beker en de Champions League winnen. Dat zijn mijn ambities, ambities met het team.”

In de strijd om de Gouden Schoen volgde Cristiano Ronaldo op vier doelpunten. De aanvaller van Real Madrid bleef steken op 46 treffers, wat ook een bijzonder hoog aantal is.

Voor Lionel Messi is het de tweede keer dat hij deze prijs in ontvangst mag nemen. De 25-jarige goaltjesdief kreeg de prijs eerder in 2010. Binnenkort wordt ook de winnaar van de Gouden Bal of de ‘Ballon D’Or’ bekendgemaakt. Ook daar is hij opnieuw topfavoriet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties