David Henen speelt in 2020 bij Union Berlin

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
David Henen speelt in 2020 bij Union Berlin
Foto: © SC

David Henen is een talentvolle aanvaller van Anderlecht. We gingen kijken in de simulatie van Football Manager 2013 hoe het met zijn carrière gesteld is anno 2020. Henen kon niet doorbreken bij Anderlecht.

Onze vrienden van Sports Interactive simuleerden met Football Manager 2013 de volgende zeven seizoenen. Elke dag kijken we hoe een Belgisch toptalent zijn carrière uitdraaide. Vandaag is dat David Henen.

David Henen
Leeftijd
: 16
Positie: Aanvaller
Huidige club: Anderlecht
Club in 2020: Union Berlin
Marktwaarde in 2020: 14.000 pond
Opmerkelijk: Kon niet doorbreken bij Anderlecht

CLUB

In het echte leven:

Henen begon zijn carrière in Luik voordat hij in 2011 bij Anderlecht kwam. Hij kwam in het vizier van Manchester United, en naar verluidt wil deze club hem in januari contracteren.

Voorspelling FM13:

CLUB

Henen brengt het grootste gedeelte van zijn carrière door als leenspeler aan Belgische clubs in lagere divisies. FC Brussels, Tubize, Beerschot en de Spaanse club Barakaldo profiteren allemaal van zijn talent, want Henen zet bij alle vier de clubs goede prestaties neer. Hij beleeft zijn beste seizoen in 2018/19 bij Barakaldo wanneer hij 14 doelpunten in 36 wedstrijden maakt. Hij keert vóór het seizoen 2019/20 terug naar Anderlecht en debuteert voor de club in februari 2020. Hij scoort en wordt genoemd in het Pro League-team van de week. Henen raakt echter gedesillusioneerd over het leven bij Anderlecht en gaat aan het einde van de simulatie akkoord met een vrije transfer naar Union Berlin.

BELGIË

Henen kreeg nooit een selectie voor een nationale ploeg in de bus.

Morgen is Siebe Schrijvers van Racing Genk aan de beurt!

Bekijk HIER hoe het met de andere negen Belgische toptalenten gaat in 2020!

Het spel kan je nog steeds HIER winnen!

Kan je niet wachten tot twee november om met je eigen ogen te zien hoever David Henen in jouw spel geraakt? 

Koop het dan hier en je kan METEEN aan de slag met de bèta. De carrière die je in de bèta opbouwt kan je trouwens gewoon meenemen naar het volledige spel!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties