Reactie Van Veldhoven: "Scheidsrechterlijk trio eiste hoofdrol op"

Christophe van den Boom
| 17 reacties
Van Veldhoven: "Scheidsrechterlijk trio eiste hoofdrol op"
Foto: © SC

KV Mechelen-trainer Harm Van Veldhoven vervloekt de wedstrijdleiding van de wedstrijd tegen OHL. Volgens de oefenmeester maakte die een cruciale fout door het doelpunt van Biset af te keuren.

“Op cruciale momenten zat het ons echter niet mee: veel slordigheden in ons eigen spel en foutieve inspeelballen speelden in de kaart van de thuisploeg die loerden op onze fouten”, aldus Van Veldhoven. “Wanneer het scheidsrechterlijk trio dan ook nog eens een hoofdrol begint op te eisen, wordt het echt wel moeilijk om punten te halen.”

De coach was helemaal niet te spreken over de wedstrijdleiding. “Ik heb het volste respect voor de lijnrechters en begrijp dat het geen eenvoudige taak is, maar wanneer je stil staat en een speler komt duidelijk van achter de man, dan begrijp ik niet wat je bezielt om dan te vlaggen. Het was een cruciale beslissing met enorme gevolgen. Maar wat kan ik daaraan doen?”, zucht de trainer.

Baalavond

“We waren goed uit de kleedkamer gekomen en eisten meteen het balbezit op. De gelijkmaker van Destorme was dan ook zeer verdiend. Maar dan slik je weer binnen de paar minuten een tegengoal. Wanneer dan een geldig doelpunt ontnomen wordt en de bal gaat voor de tweede keer op de stip voor Leuven, is het boeken toe. Het is een baalavond: nul punten, Chen out en Biset zijn vijfde gele kaart. Het wordt weer puzzelen voor zaterdag en dat is helaas niet de eerste keer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties