Wenger: "Zaak-Clattenburg beter niet openbaar gemaakt"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Wenger: "Zaak-Clattenburg beter niet openbaar gemaakt"
Foto: © SC

Terwijl Chelsea een klacht indiende bij de FA over het vermeende racistische gedrag van scheidsrechter Mark Clattenburg, is Arsenal-oefenmeester Arsène Wenger een andere mening toegedaan. Volgens de Fransman had Chelsea het allemaal beter binnenskamers gehouden.

Tijdens de competitiewedstrijd zou de scheidsrechter zich racistisch hebben uitgelaten tegenover Chelsea-speler John Obi Mikel. Chelsea diende bij de FA een klacht in en zelfs de Engelse politie is een onderzoek gestart. The Blues hadden het beter anders aangepakt, vindt Arsenal-coach Wenger, “Ze hadden het intern moeten houden”, klinkt het.

Intern uitpraten

"Ik gedraag me zelf ook niet altijd goed, maar als dat gebeurt, zoek ik na de wedstrijd de scheidsrechter op. Ik probeer het dat intern uit te praten, in plaats van het openbaar te maken met weinig bewijs. Scheidsrechters gedragen zich misschien ook niet altijd goed en het zijn zeker geen engelen maar het is beter om zoiets intern te bespreken. Ik geloof niet dat er veel goeds van komt als je zulke verhalen openbaar maakt", liet Wenger optekenen tegenover The Guardian.

Inmiddels is het ene racismeschandaal nog niet afgekoeld of het volgende dient zich al aan. In de daaropvolgende League Cup-wedstrijd tussen de Blues en de Mancunians maakte een Chelsea-supporter een apengebaar naar Danny Welbeck, de gekleurde spits van United. Wat Wenger daarover denkt, is nog niet duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties