Chelsea is leidersplaats kwijt

Chelsea is leidersplaats kwijt
Foto: © SC

Chelsea is zijn leidersplaats in de Engelse Premier League kwijt. Een laat doelpunt van Swansea strooide roet in het eten van de Londense club. Ook Tottenham had reden tot mopperen.

Chelsea, dat begon met Eden Hazard in de basis, heeft op bezoek bij Swansea City twee punten verloren. Het was een wedstrijd met weinig kansen. De bezoekers probeerden vooral via counter de tegenstander pijn te doen.

Zo zag Fernando Torres een kopbal door Leon Britton van de lijn gehaald worden. Na rust kreeg Chelsea de bal wel tegen de touwen. Victor Moses verlengde onbewust een kopbal van Gary Cahill en zag de bal via paal binnen gaan. Lang leken 'The Blues' zegezeker, maar twee minuten voor tijd scoorde Pablo Hernandez nog de gelijkmaker.

Verlies voor Vertonghen
Tottenham verloor op eigen veld van Wigan. De ploeg van Jan Vertonghen speelde een ondermaatse match. Doelman Brad Friedel was voor rust uitblinker bij de thuisploeg.

Maar na 56 minuten spelen moest de doelman zich toch gewonnen geven. Ben Watson opende de score, al werd Friedel bij dat doelpunt stevig gehinderd door Arouna Koné.

Overige uitslagen:
Fulham - Everton 2-2
Everton: Fellaini scoorde beide doelpunten, Mirallas werd tien minuten voor tijd vervangen
Norwich - Stoke 1-0
Sunderland - Aston Villa 0-1
Aston Villa: Benteke speelde de hele wedstrijd mee

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties