"Cruijff voelt zich te groot voor excuses"

Koen Schaaphok
| 3 reacties
"Cruijff voelt zich te groot voor excuses"
Foto: © SC

Edgar Davids beleeft de tijd van zijn leven bij de Engelse vierdeklasser Barnet FC maar toch knaagt er nog iets bij de ex-international van Oranje. Het conflict met Cruijff bij Ajax.

Vorig jaar november zat Edgar Davids, samen o.a. Johan Cruijff, in de raad van commissarissen van de Amsterdamse club en dat leverde een maandenlange voetbalsoap op. Uiteindelijk namen alle leden van die rvc ontslag na een reeks conflicten. Davids zou onder meer te horen gekregen hebben dat hij alleen maar in de rvc mocht zetelen omdat hij zwart was en dat steekt nog steeds, volgens Voetbal International. “Ze hebben geprobeerd het onder het tapijt te schuiven omdat hij een bepaald figuur in het Nederlandse voetbal is. Maar hiermee wordt een verkeerde boodschap afgegeven aan mensen”, aldus Davids aan de BBC.



Johan Cruijff heeft vanaf het begin aangegeven dat zijn opmerkingen over Davids niet racistisch bedoeld waren, maar dat is niet genoeg voor de trainer/coach van Barnet. “Dit is nog steeds niet opgelost en dat voelt slecht. in Nederland wordt gedaan alsof er niets is gebeurd. Cruijff zou zich niet te groot moeten voelen om zijn excuses aan te bieden. Hij weet wat hij heeft gezegd.”


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties