Groep G: Ex-Beerschot speler schiet Celtic voorbij Barça

Sander De Graeve
| 21 reacties

Victor Wanyama, ex-Beerschot, scoorde vanavond tegen Barcelona. Celtic Glasgow won zo met 2-1 van de topclub uit Catalonië. In dezelfde groep won Benfica van Spartak Moskou.

Celtic Glasgow - Barcelona 2-1

Celtic won de wedstrijd ondanks een karrevracht aan kansen voor de bezoekers. Barcelona vuurde maar liefst 20 schoten richting het doel van Forster. Er ging er uiteindelijk maar ééntje in, Messi scoorde in de 91e minuut.

Die goal kwam te laat voor Barça. Ex-Beerschot speler Victor Wanyama zette Celtic al in de eerste helft op voorsprong. Watt zorgde zeven minuten voor affluiten voor de bevrijdende 2-0. Na de 2-1 winst blijft Celtic tweede in de groep, het telt nu zeven punten, twee minder dan leider Barcelona.

Benfica - Spartak Moskou 2-0

Benfica moest absoluut winnen, het stond met amper één punt uit drie wedstrijden allerlaatste in de groep. Moskou begon de match een plaats hoger met drie punten. Benfica belegerde van in het begin de Russische goal.

Het was echter pas in de tweede helft dat Benfica uit de 24 kansen goals wist te puren. Tweemaal Oscar Cardozo zorgde voor blije gezichten op de Portugese bank. Benfica wipt zo over Moskou naar de tweede plaats.