Mata: "Di Matteo geeft me veel vertrouwen"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Mata: "Di Matteo geeft me veel vertrouwen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spanjaard Juan Mata rendeert goed bij Chelsea. In zijn tweede seizoen heeft de aanvaller zich bewezen als een belangrijke speler van de Londense club. Het spel van trainer Roberto Di Matteo is Mata naar eigen zeggen op het lijf geschreven.

Tegenover The Daily Mirror is Mata vol lof over de speelwijze van The Blues. "Het huidige spel heeft de club en mijn eigen spel naar een ander niveau gebracht. We voetballen op een manier waar ik altijd van heb gehouden, met vrijheid voorin. Iedereen probeert te passen en iets te creëren met kwaliteit."

Vertrouwen

Onder ex-trainer André Villas-Boas (nu actief als T1 van Tottenham Hotspur) blonk de Spanjaard nog niet direct uit. Dat gebeurt aanzienlijk meer in de spelwijze van Roberto Di Matteo, die na het ontslag van Villas-Boas het trainerschap overnam. “Di Matteo geeft me veel vertrouwen. Natuurlijk heb je dat niet nodig als je goed speelt, maar in mindere fases heb je er baat bij. Roberto weet hoe hij zoiets moet overbrengen.”

Voornamelijk de motiverende kwaliteiten van de Italiaan zijn belangrijk. "Zijn speeches in de teamgesprekken zijn erg helder. Het klopt dat hij weet hoe iedere speler aangesproken moet worden. Met iedereen spreekt hij over concurrenten en de waarde van prijzen voor de club", besluit Juan Mata.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties