Newcastle-fans: "Stad Brugge zag ons als bedreiging"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
Newcastle-fans: "Stad Brugge zag ons als bedreiging"
Foto: © SC

Een redacteur van het Newcastle United magazine 'True Faith' beschreef de sfeer rond de wedstrijd Club Brugge - Newcastle van twee weken terug. Hij vond het jammer dat men de fans als een bedreiging zag in plaats van een opportuniteit.

“Er is een stereotiep beeld van sommige groepen voetbalsupporters”, aldus Michael Martin. “Schotten en Ieren zorgen in de steden waar hun nationaal elftal speelt volgens dat beeld altijd voor een goede sfeer. Bij een bezoek van Noord-Engelsen heeft men een heel andere verwachting.”

“Brugge had zich voorbereid op een invasie. Deels terecht want twaalf maanden eerder kwam Birmingham naar Brugge en hun fans gedroegen zich niet. Ik hoop dat Brugge nu tevredener terugkijkt op ons bezoek. Zo’n grote groep fans is een opportuniteit, geen dreiging.”

Martin vond het ook jammer dat Brugge erg laat de hoeveelheid tickets voor Newcastle-supporters aankondigde: “We kregen maar 1400 tickets en dit werd drie weken voor de wedstrijd pas aangekondigd. Veel mensen hadden al een trein, bus of ferry geboekt, dat nieuws werd dus niet goed onthaald. Gelukkig kon de club nog onderhandelen en kregen we 900 tickets extra.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties