Reactie Kouyate: "Mbokani is de beste"

Kouyate: "Mbokani is de beste"
Foto: © SC

Anderlecht gaat met vertrouwen naar de wedstrijd van woensdag tegen AC Milan. De felbevochten zege tegen Kortrijk was een goede voorbereiding vond Cheikhou Kouyate.

Johan Walckiers in Anderlecht

"Ik ken Hein Vanhaezebrouck heel goed. Ik wist dat het een moeilijke match ging worden", lachte Kouyate. "Hij kan altijd en overal een organisatie neerzetten. En hun doelman speelde een fantastische wedstrijd. Kortrijk heeft het ons enorm moeilijk gemaakt, maar uiteindelijk konden we weer rekenen op Mbokani. Ik heb het al dikwijls gezegd: hij is de beste."

Kouyate had zelf ook een enorme kans om de score te openen. "Een kans met vijf sterren ja", bevestigde de verdediger. "Wat er misliep? Ik wou hem misschien te snel inschieten. Ik zag de bal al tegen de netten. Ik ben veel mee opgerukt omdat Biglia en Kljestan op het middenveld elk een mannetje op zich hadden. Dus moesten wij veel mee inschuiven om het hen makkelijker te maken."

Tegen Kortrijk werd een muur doorbroken. Misschien moet dat woensdag ook wel gebeuren. "We kunnen de twee matchen niet vergelijken, maar het was een goede voorbereiding. De coach had ons op het hart gedrukt om niet aan die wedstrijd te denken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties