Lyon leider na nederlaag van Marseille in topper

Dirk Pieters

Bordeaux heeft de topper tegen Marseille tot een goed einde gebracht. De thuisploeg won met het kleinste verschil en doet zo een uitstekende zaak in het klassement. Het was Yoan Gouffran die als enige de netten deed trillen.

In de eerste helft was er geen reden tot juichen op de tribunes. Beide ploegen kwamen in de eerste 45 minuten niet tot scoren en moesten gaan rusten met een brilscore. In de tweede helft moesten de supporters niet langer op hun honger blijven zitten. Gouffran zorgde al na enkele minuten voor de 1-0. De bezoekers probeerden nog wel iets terug te doen, maar Bordeaux hield stand.

In de stand doet Marseille een slechte zaak. Het moet de koppositie afstaan aan Lyon, dat eerder won met 3-0 van Reims. Ook Bordeaux wipt nu over Marseille, maar speelde wel één wedstrijd meer.