Interview Van den Brom: "Milan is veel beter geworden"

Van den Brom: "Milan is veel beter geworden"
Foto: © SC

Anderlecht kan morgen Europese overwintering afdwingen mits winst tegen AC Milan. John van den Brom waarschuwt echter de Rossoneri niet af te rekenen op de heenmatch. "Zij zijn sindsdien veel beter geworden", aldus de Anderlechtcoach.

Johan Walckiers in Anderlecht

Van den Brom was zaterdag aanwezig tijdens Napoli-Milan en zag een veel sterker Milan, ondanks slechts een 2-2. "Ik zag veerkracht, maar ze hadden ook het betere van het spel. En dat is niet makkelijk in Napoli. Het wordt een heel lastige tegenstander die veel beter georganiseerd staat dan in de heenmatch. Maar ook wij zijn beter geworden. We halen de laatste weken een goed niveau. Onze organisatie staat er ook."

Volgens de Italiaanse journalisten ligt de zwakte van Milan vooral achteraan. "Maar daar ben ik het niet mee eens. Er is één ding dat je Italianen niet moet leren: verdedigen. Er staan heel ervaren verdedigers bij hen. Zo zwak zijn ze echt niet."

Vooraan loopt er dan weer heel wat kwaliteit rond met als uitschieter El Shaarawy die al tien keer scoorde dit seizoen en daarmee topschutter is in Italië. "Vergeet alsjeblieft die twee anderen ook niet. Boateng en Bojan zitten ook in grote vorm. Onze verdediging zal daar een hele kluif aan hebben."

"Verdediging zal een hele kluif hebben aan Bojan, Boateng en El Shaarawy"

Van den Brom is dan ook niet van plan Kouyate weer een rijtje vooruit te schuiven. "Nee, deze keer niet. Ik wil vasthouden aan onze manier van spelen van de laatste weken. Inderdaad, we hebben nog maar één keer gescoord, maar in drie van onze vier vorige CL-wedstrijden dwongen we wel genoeg kansen af. En de laatste weken in de competitie hebben we de kansen en maken we ze ook af. We verwachten niet er zoveel te krijgen als tegen Kortrijk, maar ik verwacht er toch."

Een punt is dus niet genoeg. "Nee, daar moet ik ook niet mee aankomen bij mijn spelers. Achteraf kan je misschien zeggen dat er niet meer inzat, maar vooraf gaan we altijd voor winst. Als we willen overwinteren moeten we ook winnen. Maar we gaan niet aanvallen ten koste van alles", waarschuwt de Nederlander nog.

Het vertrouwen is er, de wil ook. Nu moet het er nog uitkomen. "Voor Malaga dacht ik ook dat we klaar waren, maar dat was duidelijk niet het geval. Ik ben voorzichtiger in mijn uitspraken. Maar ik denk wel dat we klaar zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties