Mourinho: "Als Real zich niet zou kwalificeren, dan zat mijn tijd erop"

Christophe van den Boom
| 0 reacties
Mourinho: "Als Real zich niet zou kwalificeren, dan zat mijn tijd erop"
Foto: © SC

José Mourinho was duidelijk blij met de plaatsing van Real Madrid voor de volgende ronde van de Champions League. Real speelde 1-1 gelijk tegen Manchester City en dat was genoeg voor de kwalificatie. City daarentegen loopt de volgende ronde mis.

De Portugees beseft dat als hij de kwartfinales niet zou halen, zijn tijd bij de Koninklijke erop zou zitten. Om die reden respecteert hij Manchester City, omdat hij gelooft dat Roberto Mancini niet hoeft te vrezen voor zijn plek. “Ik bewonder het dat clubs hun trainer steunen”, aldus Mourinho.

“City moet de Champions League verlaten, maar Real Madrid en Borussia Dortmund zijn sterke ploegen en we wisten dat een van hen het kampioenschap zou moeten verlaten. Het is goed dat het City is, want Roberto zal geen problemen ondervinden. Moest het Real geweest zijn, dan zou de media mij niet meer laten terugkeren naar Madrid.”

In het Ettihad-stadion kwamen beide ploegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Real Madrid kwam al vroeg op voorsprong via Benzema, maar in de tweede helft bracht Sergio Agüero City langszij via de stip. Madrid stond toen met tien man, na een rode kaart voor Arbeloa, maar The Citizens wisten het winnend doelpunt niet tegen de netten te prikken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties