Lierse-coach Hany Ramzy maakt goede start in België

Pieter Vierstraete
| 14 reacties
Lierse-coach Hany Ramzy maakt goede start in België
Foto: © SC

In een interview met Het Nieuwsblad vertelt nieuwbakken Lierse-coach Hany Ramzy (43) over zijn eerste ervaringen in België. De opvolger van Chris Janssens won vorig weekend met Lierse netjes met 2-0 van AA Gent.

Hany Ranzy voetbalde onder meer bij Al Ahly, Neuchâtel Xamax, Werder Bremen en Kaiserslautern en kan dus teren op heel wat ervaring. Bij Lierse maakt hij een goede start: “Al geef ik toe dat de stress me toch even overviel in de aanloop naar de wedstrijd tegen AA Gent. De overwinning kwam op het ideale moment. Er viel een pak van mijn hart,” vertelt Ramzy.

Over zijn visie op voetbal is Ramzy duidelijk: “Ik wil jonge Belgische spelers laten doorstromen en in de nationale jeugdelftallen laten spelen. Daarom ook maakt een jonge speler als Julien Vercauteren deel uit van de wedstrijdkern tegen Standard. En ik hou van verzorgd voetbal.”

Chris Janssens

Tot slot heeft Ranzy ook nog wat woorden voor zijn voorgangers: “Ik heb veel respect voor Chris en het werk dat hij verrichtte. Net zoals voor Eric Van Meir overigens. Maar je weet dat voetbal onvoorspelbaar is. Het is een komen en gaan van mensen”, besluit Ramzy.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties