RC Wetteren-Kwatrecht en Rapide Lebbeke houden de nul op het bord

Gentil Dossche
| 0 reacties
RC Wetteren-Kwatrecht en Rapide Lebbeke houden de nul op het bord
Foto: © SC

In een erg gesloten wedstrijd was de eerste helft een complete maat voor niets. In de tweede periode drukte Rapide de thuisploeg achteruit maar RC Wetteren-Kwatrecht bleef op de loer liggen voor de snelle counter.

Op een paar hele kleine kansjes na was de eerste helft amper het aanzien waard. Teveel balverlies haalde het tempo uit de match en dus waren de toeschouwers blij dat de koffie klaar stond.

Na de rust zorgde RC Wetteren-Kwatrecht onmiddellijk voor gevaar. De doorspurtende Doran Mertens geraakte niet voorbij Dieter Malfait. Rapide Lebbeke reageerde via Nico Vanderhaegen maar Maarten Cooreman liet de voorzet van de voet springen (51’). Aan de overzijde verdween een schot van Michiel Wettinck voorlangs. De bezoekers drukten de thuisdefensie achteruit en Jeff De Visscher knalde een voorzet van Soufiane Zahriou onbesuisd over (66’). Een vrije trap van Robby Van Durme zorgde voor verwarring maar Malfait waakte (67’). Vanderhaegen bleef de thuisdefensie onder druk zetten. Bruno Notebaert kon een scherpe voorzet nog net voor de voet van Zahriou doen afwijken (71’). Even later werd een knal van Zahriou afgeblokt (80’). Ook voor het laatste gevaar tekende Vanderhaegen paraat. Sebastien De Smet had beide vuisten nodig om het leder uit zijn doelvlak te houden (84’).

Zaterdagavond is Rapide Lebbeke gastheer voor Sint-Gillis-Waas. RC Wetteren-Kwatrecht trekt zondag naar leider Merelbeke.

RC Wetteren-Kwatrecht: S. De Smet, Van de Sompel, Ghyselinck, Gysbrecht, Van Durme, Cordier, Wettinck, Mertens (60’ Wellekens), Vermeerschen, Notebaert, Haentjens (60’ Hoorens).

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, De Visscher, Wauters, Scheerlinckx, De Saedelaere, Cooreman, P. De Pauw (60’ S. De Pauw), Vanderhaegen, Van Impe (60’ Zahriou), De Winne.

Doelpunten:geen

Kaarten: geel: Notebaert, Van Durme, Gysbrecht, De Visscher, De Saedelaere

Scheidsrechters: Mathias Caluwe, Jean-Pierre Demesmaeker en Filip Maebe

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties