Chelsea: "Spijt van mediastorm rond Clattenburg"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Chelsea: "Spijt van mediastorm rond Clattenburg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een gezamenlijk statement hebben Chelsea, de organisatie van Engelse scheidsrechters en de Premier League het racisme-incident rond Mark Clattenburg achter zich gelaten. Chelsea heeft spijt over de manier waarop het verhaal naar buiten kwam.

Mark Clattenburg werd door John Obi Mikel en Juan Mata beschuldigd van racisme tijdens de wedstrijd tegen Manchester United. De aanklacht van Mata werd snel geminimaliseerd maar Chelsea bleef achter Mikel staan en bracht het verhaal in de media.

Enkele weken terug werd het onderzoek naar Clattenburg door de politie van Londen stopgezet wegens een gebrek aan bewijzen. De betrokken partijen willen de zaak nu achter zich laten met een gezamenlijk statement.

Excuses

Chelsea verontschuldigd zich: “De club heeft spijt dat er niet langer nagedacht werd eer er zondagavond 28 oktober een persbericht verstuurd werd met daarin de beschuldigingen. De club heeft ook spijt van de gevolgen van het persbericht voor Mark Clattenburg en zijn familie.”

De scheidsrechters bond doet ook water bij de wijn: “We begrijpen dat Chelsea ten goedertrouw handelde wanneer het een klacht ontving van één van de werknemers (Mikel). De club had geen andere keus dan het te melden aan de FA.”

Mark Clattenburg is in de toekomst opnieuw welkom om wedstrijden op Stamford Bridge te fluiten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties