KV Mechelen oppert voor een drugsvrij stadion

Christophe van den Boom
| 48 reacties
KV Mechelen oppert voor een drugsvrij stadion
Foto: © SC

KV Mechelen hield zaterdag in het stadion een antidrugsactie in samenwerking met de Mechelse politie. Op die manier wil de club zijn stadion proper en gezond houden. De actie kadert in de campagne 'Keep it clean'.

Drugs zijn nog altijd een hardnekkig kwaad in de stadions. Daarom hebben de Maneblussers de campagne 'Keep it Clean' op poten gezet, zodat ze de strijd met drugs kunnen aangaan. “Sinds de campagne hebben we geregistreerde klachten van stewards en supporters ontvangen’, aldus Gilbert De Geest die bij de club instaat voor drugspreventie. “Tijdens deze evaluatie bleek dat drugsbezit en -gebruik nog steeds aanwezig is in het stadion en dat andere benaderingen zich opdrongen.”

Malinwa organiseerde tijdens de wedstrijd tegen Waasland-Beveren een actie. En met succes, zo blijkt. “Er werden zaterdagavond negentien personen door onze drugshond gecontroleerd, waarvan er dertien drugs op zak hadden”, verklaart Maurice Dommicent van de Mechelse politie. “Het bezit en gebruik van drugs is verboden, ook in het stadionreglement. De club kan een stadionverbod als straf opleggen.”

KV Mechelen zal in de toekomst vaker van deze acties organiseren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties