Saggese: "Ezekiel kan opvolger van Mbokani worden"

Christophe van den Boom
| 17 reacties
Saggese: "Ezekiel kan opvolger van Mbokani worden"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Imoh Ezekiel is bij Standard uitgegroeid tot een echte doelpuntenmachine. Aanvankelijk werd de spits aangeboden bij Club Brugge, maar die moesten er niets van weten. Standard gaf de jongen wel een kans en dat beklagen ze zich geen minuut.

In januari 2012 kwam Imoh Ezekiel naar België. Zijn voetbalvader en manager Michel Saggese bood hem aanvankelijk aan bij Club Brugge. “De Brugse sportieve cel stuurde Imoh wandelen zonder hem een echte kans te geven”, verklaart hij aan Het nieuwsblad.

Saggese klopte aan bij Standard Luik en die zagen Ezekiel wel meteen zitten. “Marc Van Osselaer, de toenmalige chef van de Luikse scoutingcel, was onder de indruk van Imohs klasse. In zijn eerste oefenmatch, weliswaar tegen een vierdeklasser, maakte hij vier doelpunten. Daarna bereikten we een akkoord.”

Onder trainer Ron Jans kreeg Ezekiel minder kansen, aangezien de dure transfers Ogunjimi en Biton de voorkeur genoten. Onder Rednic bloeit hij weer helemaal open. Hij scoorde reeds zeven keer en gaf veertien assists. “Imoh kan bij Standard de opvolger worden van Cyriac en Mbokani. Naast zijn snelheid heeft hij een enorme sprongkracht en veel intelligentie”, aldus Saggese. “Op technisch vlak moet hij nog veel bijleren. Er is al buitenlandse interesse voor hem, maar ik waak erover dat hij geen stappen overslaat. Het is goed als hij nog even kan blijven in Luik.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties