Dief van penaltystip in Duitsland krijgt stadionverbod

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Dief van penaltystip in Duitsland krijgt stadionverbod
Foto: © SC

Een supporter van Fortuna Düsseldorf heeft van de club een stadionverbod gekregen nadat hij de penaltystip jatte. De man krijgt ook een boete die geschonken zal worden aan een goed doel.

Vorig seizoen promoveerde Fortuna Düsseldorf naar de Bundesliga nadat het de barragewedstrijden tegen Hertha BSC positief kon afsluiten. Na de beslissende thuiszege tegen de club uit Berlijn rende de fan het veld op en sneed hij de penaltystip uit het veld. Meteen erna vertrok hij naar huis met zijn relikwie.

Fortuna slaagde er uiteindelijk in om de bewuste fan te identificeren en dinsdag kwam het met de man een straf overeen zonder dat er hiervoor tussenkomst nodig was van de voetbalbond of politie. De man krijgt nu een stadionverbod en een boete.

"Het is absoluut niet normaal om netten stuk te snijden, doelpalen te slopen, het veld te beschadigen of hoekvlaggen te stelen. Iedereen moet hiermee nu maar begrijpen dat de dader voor de schade moet opdraaien en dat hij een gepaste straf krijgt. Beide partijen konden zich er in vinden", verdedigt Düsseldorf zijn beslissing op z'n digitale thuis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties