Vercauteren: "Nu ik verlies ben ik de slechtste"

Vercauteren: "Nu ik verlies ben ik de slechtste"
Foto: © SC

Francky Vercauteren krijgt de Portugese pers over zijn dak heen. De Brusselaar verloor maandag de derby tegen Benfica en ziet de concurrenten tot 18 (!) punten uitlopen. De titel is dus weg en de pijlen moeten gericht worden op Europees voetbal.

Vercauteren kreeg de wind van voren van de Portugese pers. "Zo gaat dat hier nu eenmaal. Als je hier wint, ben je de beste. Nu verlies ik en ben ik de slechtste. Ik til daar niet zo zwaar aan", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Je mag ook niet vergeten dat de derby tegen Benfica ongelooflijk veel losmaakt bij de mensen. Het is geen topper zoals we die in België kennen. De hele stad, zelfs het hele land leeft ernaar toe. De passie en vijandigheid op en naast het veld zijn onbeschrijflijk."

Sporting staat pas negende. "De derde plaats is nu ons doel en behoort zeker tot de mogelijkheden. Die derde plek nu al opgeven, zou totaal onprofessioneel zijn. Als we een serie kunnen neerzetten, zijn we vertrokken. Ik heb helemaal nog geen spijt dat ik hier getekend heb. Sporting is het soort club dat bij mij past, ook al zitten de resultaten nog niet helemaal mee."

Vercauteren hoopt op versterkingen al is de kans groter dat er spelers moeten verkocht worden door de financiële problemen. De hoop op Jelle Vossen laat hij inmiddels al varen. "Deze zomer stond Jelle op het verlanglijstje van de club, dat wel. Maar sinds ik hier ben is zijn naam niet meer gevallen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties