"Vrijdagavondvoetbal kan de oplossing zijn"

Mathias Dumarey
| 9 reacties
"Vrijdagavondvoetbal kan de oplossing zijn"
Foto: © SC

De lagere voetbalklassen ondervinden steeds meer concurrentie van het topvoetbal dat op televisie wordt uitgezonden. De toeschouwersaantallen lopen terug en daar willen de amateurclubs uit de lagere nationale klassen iets aan doen. Vrijdagavond spelen kan een oplossing zijn.

Derdeklasser Rupel Boom bond de kat de bel aan en schreef alle clubs uit de derde en vierde klasse een brief om samen te reageren bij de voetbalbond. "Wij vonden het alvast een heel geslaagd initiatief en we hebben dit dan ook ondersteund", zegt Harelbeke-voorzitter Stefaan Callewier in HLN. "We kunnen er niet omheen dat het aantal toeschouwers terugloopt. Af en toe denken we eraan om op vrijdagavond al te spelen, maar van de tegenstanders krijgen we vaak een negatief antwoord."

Veel ploegen zien het niet zitten om op vrijdagavond al te voetballen. "Onze spelers zijn geen profs. De Belgische voetbalbond staat ook machteloos tegen de concurrentie van de televisie. Het zijn nu Telenet, de Pro League en de burgemeesters van Brussel, Luik, Brugge en Gent die bepalen wanneer er wordt gevoetbald", klinkt het bij de verschillende voorzitters van de West-Vlaamse derde- en vierdenationalers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties