Haroun: "Ik kan niveau Premier League aan"

Haroun: "Ik kan niveau Premier League aan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Faris Haroun doet het goed in The Championship, de Engelse tweede klasse. Met FC Middlesbrough staat hij momenteel derde en wil hij in de tweede helft van het seizoen de achtervolging op Cardiff City inzetten.

"Ik heb me mijn transfer naar FC Middlesbrough nog geen seconde beklaagd. Engeland ademt voetbal uit. Het is hier gewoon cool in alle opzichten", vertelt Haroun in Het Nieuwsblad. "Cardiff City, voor mij persoonlijk niet eens de beste ploeg in de Championship, gaat aan de leiding met 56 punten. Daarna volgen Hull City (49), Christal Palace (47) en Middlesbrough (47). In die tweede ronde is alles mogelijk. We zijn in staat om mee te doen in de titel- en promotiestrijd."

De ex-Beerschotspeler speelt ook elke wedstrijd. "In mijn eerste seizoen bij Middlesbrough werd ik vaak op de flank in het middenveld uitgespeeld. Dit seizoen mocht ik geregeld als nummer tien opdraven. Onder meer in de bekerwedstrijden tegen Swansea en Sunderland. Ik stelde vast dat ik het niveau van de Premier League zeker aan moet kunnen."

En de 27-jarige middenvelder wil ook naar het hoogste niveau. "Ik hoef er niet geheimzinnig over te doen: het is mijn droom om ooit in de Premier League te voetballen. Dat is toch zo voor elke voetballer. Je legt de lat zo hoog mogelijk. In Engeland krijg ik veel vertrouwen. Van de technische staf en van het publiek. Het zou knap zijn als we met Middlesbrough de sprong kunnen maken naar het hoogste niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties