Beerschot klopt Anderlecht in kwartfinale beker voor vrouwen

De vrouwen van Beerschot hebben Anderlecht met 3-2 verslagen in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de beker van België. Club Brugge speelde 0-0 gelijk tegen STVV, Standard hield een doelpuntenkermis.

Beerschot – Anderlecht 3-2

Beerschot heeft voor een kleine verrassing gezorgd door in de heenwedstrijd van de kwartfinales om de Belgische beker voor vrouwen Anderlecht met 3-2 te verslaan. De doelpunten van Wullaert en Wiard konden niet op tegen de drie goals van de thuisploeg. Volgend weekend volgt de terugwedstrijd in Anderlecht.

Club Brugge – Sint Truiden 0-0

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd in Brugge, maar ze konden de druk in de aanvangsfase niet omzetten in een snel doelpunt. In een vrij gesloten partij zonder veel uitgespeelde kansen kwam de thuisploeg gaandeweg beter in de wedstrijd, wat net voor rust bijna tot een doelpunt leidde via Ingrid De Rycke. Uiteindelijk gingen de dames toch zonder doelpunt rusten.

In de tweede helft waren de schaarse kansen vooral voor Club Brugge, maar geen van beide teams kon echt aanspraak maken op een doelpunt. Een logisch gelijkspel is dan ook het gevolg.