Vertonghen: "Van Persie? We zullen zien wie de betere is"

Vertonghen: "Van Persie? We zullen zien wie de betere is"
Foto: © SC

Jan Vertonghen speelt al een half seizoen in Engeland, maar is Ajax nog steeds niet vergeten. De verdediger heeft veel in Nederland geleerd en wil dat in praktijk omzetten zondag tegen Manchester United en Robin van Persie.

"Veel van de jeugdtrainers hebben voor het eerste elftal  gespeeld", zegt hij in de London Evening Standard. "Je kunt het stadion zien vanaf het trainingscomplex. Daardoor weet je waar je voor traint: je wilt aan de andere kant van de straat spelen. Bovendien laten ze bij Ajax merken dat er meer is dan voetbal. Ze moedigen je bijvoorbeeld ook aan om op school te blijven."

Met Tottenham speelt hij deze zondag tegen Manchester United. "Ze hebben veel gescoord, maar wij  hebben misschien wel de beste voorhoede van de Premier League. Bovendien zijn we veel degelijker in de achterhoede. Dat geeft ons het vertrouwen dat we United kunnen verslaan."

Premier League-sensatie Robin van Persie komt rechtstreeks tegenover hem te staan. "Ik kan me niet herinneren dat ik ooit tegenover hem heb gestaan. Dit is waarom ik naar de Premier League ben gegaan, om tegen dat spelers te staan. We zullen zien wie er beter is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties