PSG is de nieuwe leider in Ligue 1

Christophe van den Boom

Paris Saint-Germain heeft Lille OSC opzij gezet. Het werd 1-0. Ook Saint-Etienne en Bordeaux wonnen hun wedstrijd.

PSG – Lille OSC 1-0

In de eerste helft leek PSG tegen een achterstand aan te kijken, nadat Ronny Rodelin de bezoekers op voorsprong kopte. De scheidsrechter besliste daar anders over en floot wegens buitenspel. Achteraf bleek dat onterecht.

Het was wachten tot diep in de tweede helft voor het doelpunt. Lavezzi knalde richting doel en via de voet van Lille-verdediger Steeve Elana verdween de bal tegen de netten.

Dankzij de overwinning komt PSG aan de leiding in de Ligue 1. Het heeft evenveel punten als Olympique Lyon, maar de Parijzenaars hebben een beter doelsaldo.

Saint-Etienne – Bastia 3-0

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong via Brandao. Al na negen minuten blonk de 1-0 op het bord. Het leek een simpele overwinning te worden, maar het was wachten tot tien minuten voor het einde van de match op de andere doelpunten. Aubameyang knalde de 2-0 tussen de palen en vijf minuten voor het einde lukte Guilavogui het derde doelpunt van de thuisploeg.

Saint-Etienne klimt zo naar een zevende plaats in het klassement. Bastia staat dertiende.