Mali wint kleine finale Africa Cup

Timothy Collard

Mali heeft zaterdagavond Ghana verslagen in de kleine finale van de Africa Cup. De wedstrijd eindigde op 3-1. Door deze overwinning pakt Mali net als vorig jaar het brons.

Mali was vast besloten er in de wedstrijd om het brons nog iets van te maken en na 21 minuten kopte Samassa zijn land op voorsprong met een heerlijke duikkopbal. Net na rust maakte aanvoerder Seydou Keita de 2-0 en Mali leek zijn schaapjes op het droge te hebben. Maar vlak voor het uur kreeg Ghana een strafschop na een betwistbare handsbal. Gerechtigheid geschiedde, want Wakaso trapte de bal hoog over.

In het slot maakte Ghana alsnog de aansluitingstreffer. Kwadwo Asamoah zorgde met een vreemde zwabberbal voor de 2-1, maar het mocht niet zijn voor de Ghanezen. In blessuretijd besliste invaller Sigamary Diarra de wedstrijd. 3-1, en zo is het brons opnieuw voor Mali.