Negen van Marseille spelen gelijk tegen Evian

Christophe van den Boom

Olympique Marseille kwam tegen Evian Thonon Gaillard FC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Marseille kwam uiteindelijk met negen man te staan, maar wist het gelijkspel te behouden. Het verliest wel dure punten in de titelstrijd.

De eerste helft leverde niet veel op. Beide ploegen stonden secuur te verdedigen en een doelpunt maken lukte niet. Vijf minuten in de tweede helft was het dan toch raak. Marseille-middenvelder Mathieu Valbuena stak de bal door op Andre-Pierre Gignac en die trapte het leer in de rechterbovenhoek.

De voorsprong van Marseille bleef niet lang op het bord staan. Abdallah haalde Khelifa onderuit in de zestien. Die eerste kreeg een rood karton en de thuisploeg mocht aanleggen vanaf de penaltystip. Yannick Sagbo bracht Evian langszij.

Een kwartier voor tijd kwam Marseille met negen te staan, nadat ook Jordan Ayew naar de kant gestuurd werd. De invaller stond twee minuten op het veld toen hij zijn tweede gele kaart kreeg. Evian wist niet meer te scoren.

Marseille verliest belangrijke punten in de strijd om de titel. Het staat nu derde met 43 punten. Dat zijn er twee minder dan Olympique Lyon. Leider PSG heeft een voorsprong van acht punten.