Reactie Boffin: "3-3 kwam er door individueel geklungel"

Christophe van den Boom
Boffin: "3-3 kwam er door individueel geklungel"

Heist en STVV maakten er zaterdag een ware spektakelmatch van. 3-3 werd het. Assistent-coach Danny Boffin was achteraf niet te spreken over het gelijkspel. Vooral na de wissel van Rob Schoofs liep het volledig mis.

STVV kwam in de eerste helft op 0-1 na een hoekschop. Dequevy speelde een ijzersterke wedstrijd en Heist bood weinig weerwerk. Nadien liet Rob Schoofs tot tweemaal toe de kans op de 0-2 liggen. Dat was het signaal voor zijn trainer om hem na de pauze in de kleedkamers te houden.

“We deden die wissel omdat Rob niet goed in de wedstrijd zat. Plots liep het van geen kanten meer. We gaven het weg na de rust”, aldus Boffin aan het Belang van Limburg.

Heist kwam langszij, maar via een sterke Dequevy kwam STVV alsnog opnieuw op voorsprong. Hij zette Degeling in de wind en vond daarna Mendez, die de Truienaars op 2-3 bracht. De fase waaruit de 3-3 volgde, was allerminst vreemd te noemen. Kotysch kreeg de bal in de zestienmeter niet geheel weggewerkt en Verhulst kwam tussenbeide. De scheidsrechter oordeelde dat het een terugspeelbal was en Heist kreeg een vrije trap vanaf tien meter. Na slecht wegwerken, tekende Neven voor de gelijkmaker.

“De 3-3 kwam er alweer door individueel geklungel. Wij trainen verdorie dagelijks. Die mannen van Heist combineren werk en voetbal. Als je dan ziet hoe fel zij waren en hoe laks wij acteerden…”, reageerde Boffin kwaad.