Heel wat Belgen in actie in Europa League

Heel wat Belgen in actie in Europa League
Foto: © SC

Racing Genk kijkt donderdagavond het Duitse Stuttgart in de ogen in de heenwedstrijd van de Europa League. Naast de Limburgers komen er nog een aantal Belgen in actie in de tweede competitie van Europa.

Eden Hazard en Chelsea nemen het op tegen het Tsjechische Sparta Praag. Nadat de Blues de Champions League onverbiddelijk moesten verlaten, moeten ze hun eer verdedigen in de Europa League. Sparta Praag eindigde als tweede in groep I, maar won slechts twee van de zes matchen. Het speelde drie keer gelijk.

Ajax en Toby Alderweireld nemen het op tegen Steaua Boekarest. De Roemenen werden groepsleider in groep E. Dat is dezelfde groep waarin de Genkse tegenstander Stuttgart nipt tweede werd.

De Belgen van Tottenham krijgen Olympique Lyon over de vloer. Filip Daems en Borussia Mönchengladbach nemen het op tegen Lazio. De Fransen en Italianen komen uit dezelfde groep. Lazio was groepswinnaar met twaalf punten.

Axel Witsel en Zenith Sint-Petersburg nemen het op tegen het Engelse Liverpool. De Engelsen hadden in de groepsfase met Anzhi Makachkala al een Russische tegenstander. Beide wedstrijden eindigden op 1-0, met winst voor elk van beide ploegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties