Everton niet voorbij derdeklasser

Timothy Collard

Everton raakte vanavond niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen derdeklasser Oldham. De Toffies moeten nu in een replay bewijzen dat ze sterker zijn om alsnog door te stoten.

De wedstrijd begon niet goed voor Everton. Na een kwartier spelen kwam Oldham op voorsprong. Jordan Obita bracht zijn team op voorsprong, maar lang hield de derdeklasser niet stand. Tien minuten na het openingsdoelpunt maakte Anichebe namens Everton gelijk.

Na rust kwam Mirallas Everton vervoegen. Fellaini speelde de hele wedstrijd en leek met zijn teammaats het laken naar zich toe te trekken. Meteen na rust bracht Jagielka het team van onze Rode Duivels aan de leiding. De wedstrijd stevende lang af op 2-1 winst voor Everton, tot invaller Smith in minuut 95 alsnog een replay uit de brand sleepte.

Enorme ontgoocheling dus voor Everton, dat nu een tweede wedstrijd moet afhaspelen om de derdeklasser alsnog uit te schakelen. Oldham toonde zich erg weerbaar en kan de volgende ontmoeting met vertrouwen tegemoet kijken.