Held van Euro 2004 als 'Messias' onthaald in Dubai

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Held van Euro 2004 als 'Messias' onthaald in Dubai
Foto: © SC

Angelos Charisteas mag al een tijdje uit het Europese topvoetbal zijn verdwenen. Het neemt niet weg dat de EK-held van de Grieken in 2004 nog steeds er populair is in het Midden- Oosten. De spits werd met alle égards onthaald in Dubai waar hij tekende bij Al-Nasr.

Angelos Charisteas (33) gaat in het slot van zijn carrière nog wat petrodollars scheppen in de VAE. De aanvaller tekende vandaag een verbintenis bij Al-Nasr, een club uit Dubai.

Charisteas werd bij zijn aankomst door enkele fans onthaald als de 'Messias' die de club successen moet bezorgen in de Aziatische Champions League. Al-Nasr kon zich onlangs kwalificeren voor de groepsfase waarin het Sepahan Isfahan (Iran), Al-Gherafa (Qatar) en Al-Ahli (Saoedi-Arabië) partij moet geven. Al-Nasr kon de Aziatische Champions League nog nooit winnen.

Charisteas heeft al een heel avontuur opzitten in zijn loopbaan waarin hij in totaal uitkwam voor tien clubs. De Griekse oud-international was vooral actief in zijn thuisland, Duitsland en Nederland. Hij is echter vooral bekend van zijn doelpunten voor Griekenland op het Euro 2004 in Portugal. Zo versloeg hij het gastland toen in de finale met een fraai kopbaldoelpunt waardoor Griekenland totaal tegen de verwachtingen de Europese titel pakte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties