AZ en PSV spelen bekerfinale

AZ en PSV spelen bekerfinale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AZ en PSV hebben zich geplaatst voor de finale van de Nederlandse beker. Beide teams wonnen hun halve finale op verplaatsing met duidelijke 0-3 cijfers. De finale tussen beide teams volgt op 9 mei.

PEC Zwolle – PSV 0-3

PSV ging na de competitienederlaag in Feyenoord op zoek naar eerherstel en dat kreeg het ook. Dankzij een hattrick van Jürgen Locadia werd PEC Zwolle al bij al makkelijk opzijgezet. Op het halfuur had Locadia al twee keer gescoord op aangeven van Wijnaldum en was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Vijf minuten voor tijd waren alle twijfels weg.

Bij PSV speelden Derijck en Mertens de hele wedstrijd.

Ajax – AZ 0-3       

Ajax miste dit weekend dé kans om naast PSV te komen in de stand, dus had het iets goed te maken in de wedstrijd om de Nederlandse beker tegen AZ. Voor de club uit Alkmaar lijkt de beker de enige manier om nog iets van het seizoen te maken.

De thuisploeg was de hele wedstrijd baas, maar in het slotkwartier maakte AZ verrassend het verschil. Jozy Altidore werd de uitblinker bij de bezoekers: hij scoorde zowel doelpunt 1 als 3 en gaf het tweede doelpunt cadeau aan Gudmundsson.

Op die manier staan PSV en AZ dus tegenover elkaar in de bekerfinale. Die staat op 9 mei op het programma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties