Bakenga: "Focus ligt bij Cercle"

Bakenga: "Focus ligt bij Cercle"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond is er de derby tussen Cercle en Club Brugge. Voor de vereniging de match van de laatste kans om Play-off III te vermijden. Voor Mushaga Bakenga is het een speciale wedstrijd: de vleugelaanvaller wordt door Club Brugge uitgeleend aan Cercle Brugge.

Het is op zich al opmerkelijk dat Bakenga zal mogen meespelen tegen Club Brugge, want oorspronkelijk was er een clausule opgenomen in het contract van de Noor dat hij geen burenduels zou mogen afwerken. Door de wintertransfer van Gudjohnsen van Cercle naar Club is de clausule geschrapt, waardoor Bakenga nu wel kan spelen tegen Club Brugge.

“Ik ben dan wel een huurspeler van Club Brugge, maar ik ga toch sowieso mijn uiterste best doen om Cercle Brugge aan de overwinning te helpen. Tot het einde van het seizoen ben ik volledig gefocust op Cercle, pas daarna zal ik terug beginnen denken aan Club”, aldus de Noorse jeugdinternational.

De speler had nooit verwacht dat hij tegen de degradatie zou moeten spelen: “Ik wou zeker niet spelen tegen degradatie. Ik had ook nooit verwacht dat we hierin verzeild zouden raken. We moeten nu een oplossing vinden om de degradatie te vermijden”, besloot Bakenga.   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties