Glasgow Rangers mogen titels behouden

Dries Van den Bergh
| 0 reacties
Glasgow Rangers mogen titels behouden
Foto: © SC
Word fan van Rangers FC! 44

De legendarische Schotse club Glasgow Rangers mag zijn titels behouden. Dat werd vandaag beslist door de Schotse voetbalbond. De club krijgt wel een boete van 290.000 euro opgelegd.

De Schotse kampioenenclub werd onderzocht naar aanleiding van de financiële moeilijkheden waarin ze zich bevond. Die problemen leidde tot een verplichte degradatie naar derde klasse. Oldco, het  inmiddels failliete bedrijf dat de club bestuurde, krijgt een geldboete opgelegd van 290.000 euro. Een onafhankelijke commissie onderzocht een buitenlandse financiële constructie waarmee de club bepaalde vergoedingen voor spelers als belastingsvrije leningen uitbetaalde.

“De managers van Oldco maakten deze extra overeenkomsten niet bekend, wat verplicht is volgens de reglementen van de Scottisch Premier League”, verduidelijkte de commissie. Glasgow Rangers hield volgens de commissie wel geen oneerlijk competitievoordeel over aan de constructie. Daarom moet de club geen sportieve sanctie verwachten.

Tussen 2000 en 2011, de periode waarin gebruik gemaakt werd van de financiële constructie, werden de Rangers vijfmaal kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties