Interview Allijns: "We moeten PO II promoten of we schieten in eigen voet"

Jens Van der Borght
| 18 reacties
Allijns: "We moeten PO II promoten of we schieten in eigen voet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinds de invoering van de play-offs, wist KV Kotrijk zich twee keer te kwalificeren voor Play-off I. In het huidige seizoen maakt Kotrijk in de reguliere competitie geen kans meer op PO I. Daarom gingen we eens bij voorzitter Joseph Allijns horen wat de verwachtingen zijn voor PO II.

In 2008 veroverde Hein Vanhaezebrouck met Kortrijk de titel in de Belgische tweede klasse. Het jaar daarop wisten de Kerels zich net te handhaven in het seizoen waarin vier ploegen moesten degraderen uit de Jupiler Pro League. In het eerste seizoen met play-offs wist Kortrijk zich meteen te plaatsen voor PO I. Het behaalde daarin een mooie vijfde plaats.

Het seizoen 2010-2011 leverde minder succes op voor de mannen uit Kortrijk. Vanhaezebrouck vertrok na zijn successeizoen naar Racing Genk en KVK wist maar op een tiende plaats in het klassement af te sluiten. In PO II beëindigde ze hun seizoen op een troosteloze laaste plaats in hun poule. Na een jaar Genk kwam Hein Vanhaezebrouck terug naar Kortrijk. De ondertussen 49-jarige trainer slaagde er opnieuw in om PO I te halen en eindigde dat seizoen op een zesde plaats met zijn ploeg.

“Zevende plaats veroveren”

Op de laatste twee speeldagen staan Lierse en OH Leuven nog op de kalender. Wij belden Joseph Allijns op en vroegen hem naar zijn verwachtingen in de volgende twee wedstrijden en in Play-off II.

Allijns liet duidelijk blijken dat Kortrijk play-off II met ambities zal aanvatten. “Ons eerste doel is om in de resterende twee wedstrijden zoveel mogelijk punten te pakken. Wij willen graag de zevende plaats veroveren. Enerzijds willen we dit doen voor de fans, anderzijds krijgen we door een hogere rangschikking ook een groter deel van het geld van de televisierechten”, aldus de Kotrijk-voorzitter.

“Spelers motiveren”

De voorzitter hoopte ook de spelerskern nog te motiveren voor play-off II: “Wij willen de spelers duidelijk maken dat iedereen van iedereen kan winnen. Er zit aan PO II zowel televisiegelden als een Europa League-ticket verbonden. OH Leuven eindigde vorig seizoen bijvoorbeeld pas veertiende maar deed het uitstekend in zijn poule in PO II. Alles is dus mogelijk.”

“Wij hebben drie jaar geleden de play-offs mee goedgekeurd en nemen deze dan ook serieus. Nu moeten wij als een van de zestien teams in de Jupiler Pro League dat concept zo goed mogelijk promoten. Als we dit niet doen, schieten we in onze eigen voet”, wist Allijns te vertellen.

“Trainer kiest het team”

Op de vraag of hij wist welke spelers de volgende wedstrijden een kans zouden krijgen in de basiself, antwoordde Allijns duidelijk: “Bij de sportieve beslissingen komen wij als bestuur niet tussen. De trainer kiest het team. Dat is een filosofie die wij bij KV Kortrijk altijd willen behouden. Hein Vanhaezebrouck heeft een bepaalde relatie met zijn groep en is dus ook de man die de beslissingen voor het basisteam moet maken."

Voorbereiding volgend seizoen

Zijn ze in het Kortrijkse bestuur al bezig met de voorbereiding op volgend jaar? “Voorbereiden op een nieuw seizoen is volgens mij een eeuwig durend werk. Het seizoen is in een vingerknip voorbij. Je moet voortdurend bezig zijn op financieel, structureel en sportief vlak. Je moet dus eigenlijk het heel jaar bezig zijn met de voorbereiding op het volgend seizoen."

“Voetbal is iets dat zich voornamelijk tussen de witte lijnen afspeelt, maar natuurlijk is al de rest daar rond ook belangrijk. Je moet zien dat je financieel gezond blijft. Wij moeten daarom altijd blijven vooruit kijken”, besluit Joseph Allijns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties