Interview Booy (Cercle Brugge): "We moeten op niemand rekenen, behalve op onszelf"

Booy (Cercle Brugge): "We moeten op niemand rekenen, behalve op onszelf"
Foto: © SC

Twee speeldagen zijn er nog te spelen en dan zit de reguliere competitie er op. We gingen even polsen bij de kandidaten voor Play-off III hoe zij zich voorbereiden op de belangrijke wedstrijden van de komende weken. Wat denken ze van de komende wedstrijden bij Cercle Brugge?

Door Aernout Van Lindt

Cercle Brugge is al zeker dat het Play-off III moet spelen, het weet alleen nog niet tegen wie. De ploeg wist gisteren wel een goede uitgangspositie te verwerven met het oog op de bekerfinale, maar het behoud is al een tijdje het voornaamste doel voor de Vereniging. “Experimenteren heeft daarbij geen zin. Veel ruimte en tijd is er sowieso niet, maar we kennen de kwaliteiten van onze spelers”, aldus Foeke Booy, trainer bij Groen-Zwart.

Wat verwacht je nog van de laatste wedstrijden?

“We moeten enkel met onszelf bezig zijn in de laatste wedstrijden en ons zo klaarstomen voor de Play-offs. We spelen al een tijdje uitstekend voetbal en moeten er gewoon voor zorgen dat we blijven kansen creëren. We hebben wel enkele grote werkpunten. Zo moeten we ons scorend vermogen opvijzelen met het oog op de Play-offs en ook de defensieve fouten moeten er uit.”

“Tegen wie we uiteindelijk Play-off III moeten spelen, dat is niet echt belangrijk. Of we de vijftiende plaats nog kunnen pakken? Rekenen is sowieso niet goed. We moeten op niemand rekenen, behalve op onszelf.”

Hoe bereidt Cercle Brugge zich voor op Play-off III?

“We gaan deze weken periodiseren. Dat wil zeggen dat we zowel de frequentie als de intensiteit van de trainingen zullen terugschroeven. Op die manier willen we de spelers wat rust geven en vanuit die ingesteldheid de draad oppakken om onszelf klaar te stomen voor de Play-offs. Op deze manier kunnen we iedereen ook goed scherphouden.”

“De eerste wedstrijd van Play-off III kan meteen enorm belangrijk zijn. In één wedstrijd kan alles omslaan, dus voorlopig blijven we positief.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties