Interview Lallo (Lierse): "We moeten de klus tegen Kortrijk proberen te klaren"

Lallo (Lierse): "We moeten de klus tegen Kortrijk proberen te klaren"
Foto: © SC

Twee speeldagen zijn er nog te spelen en dan zit de reguliere competitie er op. We gingen even polsen bij de kandidaten voor Play-off III hoe zij zich voorbereiden op de belangrijke wedstrijden van de komende weken. Beginnen doen we bij Lierse, voorlopig veertiende in de stand.

Door Aernout Van Lindt

Lierse staat er in punten voorlopig het beste voor om Play-off III te vermijden, maar zeker is het nog niet. “De kansen lagen heel slecht, maar door de winst in Beerschot zijn de kansen weer helemaal gekeerd. Het wordt nu zaak om tegen Kortrijk iets neer te zetten, want op de laatste speeldag wordt het moeilijk”, zegt Donato Lallo. Hij is scout bij Lierse.

Wat verwacht je nog van de laatste wedstrijden?

“We hebben nu het vertrouwen door de winst in de wedstrijd tegen Beerschot, dus misschien kunnen we wel iets pakken tegen Kortrijk. Het wordt niet makkelijk, maar het is misschien wel een haalbare kaart. Waasland-Beveren zal met De Boeck zeker geen cadeautjes uitdelen aan Beerschot, dus ik denk dat we in speeldag 29 de klus moeten proberen te klaren.”

Is Lierse al voorbereid op een eventuele Play-off III en een eindronde met de tweedeklassers?

“We zijn voor alle zekerheid wel al bezig met Play-off III. We volgen Cercle al de hele tijd en het zou zeker niet makkelijk zijn om tegen hen te spelen in Play-off III. Verder volgen we ook al de ploegen in tweede klasse die in aanmerking zouden kunnen komen voor de eindronde. Deels om versterkingen te zoeken, maar de laatste weken meer specifiek met het oog op een eventuele eindronde.”

“We speelden al tegen STVV vorige week, maar dat had niet echt iets te maken met het oog op een mogelijke eindronde. We zijn ons gewoon aan het klaarstomen voor de volgende wedstrijden, die belangrijk zijn voor ons.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties