Nog vijf Rode Duivels actief in Europa League

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Nog vijf Rode Duivels actief in Europa League
Foto: © SC

Vanavond staan de achtste finales van de Europa League op het programma en daarin zijn nog maar enkele Belgen actief. Hazard, Witsel en Lombaerts mogen in principe geen problemen kennen met hun tegenstanders. Vertonghen en Dembele wacht een veel moeilijkere opdracht.

De Belgen

Tottenham-Inter Milaan

Tottenham-Inter is zonder twijfel de mooiste affiche in de achtste finales van de Europa League. Jan Vertonghen moet alvast één man niet vrezen bij Inter. Diego Milito viel onlangs geblesseerd uit en mist de rest van het seizoen. Palacio en Cassano moeten echter wel in de gaten gehouden worden, want zij pikken geregeld een doelpuntje mee. Moussa Dembele is tijdig hersteld van zijn blessure die hij opliep in het duel met Arsenal. De wedstrijd tegen Inter komt niet in het gedrang voor de Rode Duivel.

Gareth Bale heeft goeie herinneringen aan Internazionale. Iets meer dan twee jaar geleden betekende de wedstrijd in de Champions League op het veld van de Italianen zijn grote doorbraak. Tottenham verloor toen met 4-3 in het Giuseppe Meazza stadion, maar Bale scoorde driemaal voor The Spurs. Vandaag is Bale de absolute uitblinker bij de Engelse club, hij rijgt de doelpunten en topprestaties aan elkaar. Benieuwd of hij ook vanavond tegen Inter weet te schitteren.

Steaua Boekarest-Chelsea

Eden Hazard gaat met Chelsea op bezoek bij het Roemeense Steaua Boekarest. Op papier een klus die The Blues makkelijk moeten klaren. Na de vorige ronde weten ze echter wel beter bij de Londenaren. Sparta Praag maakte het Chelsea ontzettend moeilijk en Hazard en co gingen maar nipt door naar de volgende ronde. Ze zullen dus niet opnieuw dezelfde fout willen maken als tegen de Tsjechen. Van onderschatting mag geen sprake zijn tegen de Roemenen, die in de vorige ronde Ajax uitschakelden.

FC Basel-Zenit Sint-Petersburg

De laatste Belgen die nog actief zijn in de Europa League, zijn Nicolas Lombaerts en Axel Witsel. Zenit neemt het op tegen het Zwitserse FC Basel. Basel eindigde in de groepsfase tweede, na Racing Genk en schakelde in de vorige ronde Dnipro uit. Zenit van zijn kant knikkerde Liverpool uit het tornooi na een ware thriller op Anfield Road. De Russen verloren met 3-1 bij The Reds, maar hadden de heenwedstrijd wel gewonnen met 2-0. Het uitdoelpunt in Engeland zorgde voor de doorslag en zo mag Nicolas Lombaerts nog steeds dromen van een tweede eindoverwinning in de Europa League.

Alle wedstrijden op een rijtje:

Tottenham-Inter

Steaua Boekarest-Chelsea

Basel-Zenit

Anzhi-Newcastle

Stuttgart-Lazio

Plzen-Fenerbahçe

Benfica-Bordeaux

Levante-Rubin Kazan

Kan Moussa Dembele scoren tegen Inter? Waag er een gokje op. Als je denkt dat Dembele kan scoren tegen Inter, dan kan een gokje van 60 euro bij UNIBET je al 330 euro opleveren. Een doelpunt van Jan Vertonghen levert zelfs 405 euro op. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties