Kroatië boos op UEFA-baas Platini

Dries Van den Bergh
| 1 reacties
Kroatië boos op UEFA-baas Platini
Foto: © SC

Kroatië heeft maandag in een reactie laten weten dat het niet gelukkig is met UEFA-voorzitter Michel Platini. Die schreef recentelijk een open brief, gericht aan de Kroatische eerste minister, om samen de strijd aan te gaan tegen hooliganisme in het Kroatische voetbal.

Naar aanleiding van het duel tussen Servië en Kroatië in de voorronde van het WK 2014 riep Platini de overheden van beide landen op om samen de strijd tegen het hooliganisme aan te gaan. “De Europese voetbalbond is bezorgd vanwege het geweld tijdens een aantal wedstrijden tussen Servische en Kroatische ploegen tijdens enkele Europese competities.”

En die boodschap is bij de Kroaten in het verkeerde keelgat geschoten. “De manier waarop Michel Platini zich richt tot onze eerste minister beschouwen wij als ongepast.”, luidde het vanuit een mededeling van Kroatische ministers van Binnenlandse Zaken en Sport. “Wij zijn ervan overtuigd dat er door de betrokken partijen alles aan gedaan zal worden om de wedstrijden zonder incidenten te doen verlopen.”

Zowel Kroatië als Servië spelen in dezelfde kwalificatiegroep als België. De landen spelen op 22 maart voor het eerst sinds de Kroatische onafhankelijksoorlog (1991-1995) tegen elkaar. De bonden van beide landen kwamen al overeen om tijdens de duels geen bezoekende fans toe te laten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties