Gaat Play-off III niet door?

Jens Van der Borght
| 150 reacties
Gaat Play-off III niet door?
Foto: © SC

Patrick Vanoppen diende bij de rechtbank van koophandel een verzoek in tot bescherming tegen de schuldeisers van Beerschot. Bij Cercle Brugge hopen ze dat de ratten hun licentie mislopen, zodat PO III niet zal moeten worden gespeeld.

Zowel sportief als financieel gaat het Beerschot dit jaar niet voor de wind. De komende tien dagen zal het verzoek tot bescherming van Vanoppen in beraad worden genomen door de rechtbank van koophandel. Als dit verzoek niet wordt aanvaard, zal Beerschot meer dan waarschijnlijk problemen krijgen met haar licentie.

Cercle Brugge heeft ondertussen juristen ingeschakeld. Cercle wil vooral vermijden dat na afloop van het seizoen Beerschot de boeken toe zou doen, terwijl de club van coach Foeke Booy intussen rechtstreeks gedegradeerd zou zijn. Als Beerschot failliet wordt verklaard, kan de vereniging PO III vermijden en zo rechtstreeks aantreden in de eindronde met de tweedeklassers.

“Wij namen destijds beslag op de tv-gelden van Beerschot, omdat zij ons geld moesten nadat Glen De Boeck bij ons werd weggehaald”, vertelt Cercle Brugge-voorzitter Paul Van haecke aan Het Nieuwsblad. “We weten natuurlijk niet hoe sterk het licentiedossier van Beerschot is, maar wij zijn in elk geval op alles voorbereid. Onze juristen volgen de zaak op de voet en wij zullen niet nalaten om stappen te ondernemen. Een paar jaar geleden kreeg Moeskroen ook nog een licentie maar ging het een paar maanden later wel failliet en was het kwaad ondertussen al geschied.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties