OHL wil een oplossing voor de bezoekende fans

Mathias Dumarey
| 6 reacties
OHL wil een oplossing voor de bezoekende fans
Foto: © SC

OH Leuven wil graag werk maken van een oplossing voor de bezoekende fans van andere ploegen. De eersteklasser is de enige die 25 euro vraagt terwijl er een maximumprijs werd vastgelegd van 20 euro.

Die maximumprijs van 20 euro werd opgelegd door de overkoepelende nationale supportersvereniging. OH Leuven ging hiermee niet akkoord en vroeg 25 euro. De fans van Standard Luik en KV Mechelen weigerden die som te betalen en dus bleef het bezoekersvak leeg.

In S/VM stelt OH Leuven bij monde van woordvoerder Chris Vandebroeck dat de club wil werken aan een oplossing. "Wat ons stoort is dat de maximumprijs door de supportersfederatie werd opgelegd zonder overleg met de clubs", klinkt het aan Den Dreef. "We zijn helemaal niet tegen een maximumprijs, maar die moet dan wel in overeenstemming zijn met het geboden comfort. In ons stadion zitten de bezoekers in dezelfde tribune als de thuisfans, met netjes overdekte zitplaatsen", stelt Vandebroeck.

Een bijkomend argument van de Leuvenaars is dat de eigen supporters ook 25 euro moeten betalen voor topwedstrijden. "Dan kun je het toch niet maken om aan de bezoekers maar 20 euro te vragen", stelt Vandebroeck. "Bovendien waren het enkel de fans van Mechelen en Standard die de som niet wilden betalen, de fans van de andere topclubs Anderlecht, Genk en Club Brugge deden dat wel", besluit Vandebroeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties