Interview Poppe over De Boeck: "Wij geven geen contracten voor 3-4 jaar"

Poppe over De Boeck: "Wij geven geen contracten voor 3-4 jaar"
Foto: © SC

Of Glen De Boeck volgend seizoen nog aan het roer staat bij Waasland-Beveren is nog maar zeer de vraag. De onderhandelingen zitten momenteel in het slop en manager Dirk Poppe heeft zijn twijfels, want hij kan/wil niet aan de eisen van zijn huidige trainer voldoen.

De Boeck en Poppe zaten al drie keer samen, maar gisteren raakten de gesprekken in het slop. "Moest je mij veertien dagen geleden gevraagd hebben of De Boeck blijft, had ik 'ja' gezegd, nu twijfel ik", zegt Poppe aan Voetbalkrant.com. "De eerste keer dat we samenzaten ging het over de sportieve ambities en zaten we snel op dezelfde lijn. De tweede keer heb ik hem een voorstel gedaan en dinsdag wou ik alles afronden. Vandaag lees ik dan dat hij ontgoocheld is over het aanbod terwijl wij toch een extra, extra zware inspanning gedaan hebben."

Poppe wil graag verder met De Boeck, maar niet ten koste van alles. "Kijk, ik ben heel content over zijn werk. Hij heeft prima resultaten neergezet, maar hij kwam ook niet naar een ploeg die helemaal 'op zijn gat' lag hé. De resultaten waren er niet, maar er was ook geen paniek. Financieel en qua sfeer zat alles snor. Maar als ons voorstel iets is waar hij zich werkelijk niet in kan vinden, heb ik daar alle respect voor."

"Natuurlijk wil ik dat Glen hier zo lang mogelijk blijft"

"Ik zou heel graag doordoen met Glen, maar ik ben niet voor contracten van drie of vier jaar. Tuurlijk wil ik dat hij hier zo lang blijft. Liefst zelfs nog langer, maar het is tegen onze principes om dergelijke contracten te geven. In mijn twintig jaar als manager heb ik twee trainers ontslagen, waarvan Geeraerd er één was. Maar die zat hier ook al bijna drie jaar", aldus Poppe.

Poppe laat de deur nog op een kier, maar het mag duidelijk wezen dat de kansen serieus geslonken zijn over een verlengde samenwerking. "Ik zou het jammer vinden indien het niet zou lukken, maar dat weegt niet op tegen de principes die wij in de club hebben en waar we al zo lang met succes aan vasthouden."

Dirk Poppe sprak ook met ons over de geleende spelers waarmee hij momenteel gesprekken voert en over het verlengde verblijf nadat Waasland-Beveren als degradatiekandidaat nummer 1 naar voor geschoven werd. Dat kan u vandaag en morgen nog verwachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties