Clichy: "Titel voor City kan nog"

Dries Van den Bergh
| 2 reacties
Clichy: "Titel voor City kan nog"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester City-verdediger Gael Clichy weigert de titelhoop op te bergen. De ploegmaat van Vincent Kompany gelooft er nog steeds in dat aartsrivaal United geklopt kan worden in de strijd om de landstitel.

Momenteel bedraagt de kloof tussen United en City twaalf punten. Met nog tien wedstrijden te gaan zijn The Red Devils dan ook de gedoodverfde favoriet. Maar Gael Clichy put moed uit het feit dat City vorig jaar de titel op zak stak, ondanks een achterstand op United in de slotfase van de competitie. “Als je dit scenario bekijkt, dan verschilt het niet zo veel van dat van vorig jaar. Toen hadden we een achterstand van acht punten, met nog zes wedstrijden te gaan. Nu zijn dat twaalf punten en tien wedstrijden”, vertelt de verdediger aan The Manchester Evening News.

“Als United geen fouten maakt, dan pakken ze de titel”, gaat Clichy verder. "Iedereen zegt dat ze vier wedstrijden moeten verliezen om nog naast de titel te grijpen, maar dat is onzin. Als ze een paar keer gelijk spelen kunnen wij weer dichterbij komen. Met een voorsprong van twaalf punten is het natuurlijk niet zo erg om een keer te verliezen, maar als je dan nog eens een slecht resultaat behaalt, kruipt er twijfel in de ploeg. We vragen ons af of er een gelijkaardig scenario als vorig seizoen in de maak is.”

Volgens de flankspeler zijn de volgende vier wedstrijden cruciaal voor Manchester City. “Vanaf nu moeten we elke wedstrijd drie punten behalen om United onder druk te zetten. We hebben een beetje geluk nodig, maar de titel kan nog. Daarom zijn de volgende vier wedstrijden uiterst belangrijk voor ons. Als we die periode goed afwerken zullen we wel zien.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties