Ajax en Feyenoord winnen

Jens Van der Borght

Ajax en Feyenoord houden de titelstrijd in Nederland helemaal open. Beide teams wonnen waardoor de eerste vier teams in de Eredivisie nu op drie punten van elkaar staan. NAC deed goede zaken in de staart van het klassement.

AZ-Ajax 2-3

Dankzij een nipte overwinning in Alkmaar, neemt Ajax weer de leiding over van PSV in de Eredivisie. Na goed twintig minuten spelen stond Ajax al op een 0-2 voorsprong. Siem de Jong en Daley Blind wisten beiden te scoren in een tijdspanne van twee minuten.

Vlak na rust maakte middenvelder Henriksen er 1-2 van. Maar op het uur zorgde opnieuw Siem de Jong voor een doelpuntenkloof van twee goals. Altidore zorgde een kwartier voor tijd nog voor spanning door de 2-3 te maken. Uiteindelijk was dit ook de einduitslag. AZ blijft hierdoor strijden tegen degradatie.

Feyenoord-Utrecht 2-1

Ook Feyenoord deed wat het moest doen. Ze wonnen in Rotterdam met 2-1 van subtopper FC Utrecht. Op het half uur kwam Feyenoord op 1-0 te staan via een doelpunt van clubtopscorer Graziano Pellè.

Na de rust bracht Cedric van der Gun de bordjes weer in evenwicht, maar nog geen twee minuten later scoorde verdediger Daryl Janmaat de 2-1. Door deze overwinning komt Feyenoord op een gedeelde tweede plaats te staan met PSV, op één punt van koploper Ajax.

NAC-Willem II 4-0

Willem II moest winnen als het zijn kansen op redding gaaf wilde houden. Maar de uitploeg kon nooit aanspraak maken op een overwinning. NAC Breda kwam na tien minuten op voorsprong via Kees Luijckx.

Na de vroege 1-0 moest er tot de laatste twintig minuten gewacht worden voor doelpunten. Via Seuntjes, Hooi en Verbeek werd het nog 4-0. Willem II blijft laatste met vijf punten achterstand op de nummer 17, VVV. NAC klimt naar een veilige elfde plaats.