Britse journalist is onder de indruk van vooruitgang Lukaku

Frank Deckers
| 28 reacties
Britse journalist is onder de indruk van vooruitgang Lukaku
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku werd door de Britse journalist Mike Calvin deze zomer omschreven als 'de slechtste speler van twintig miljoen'. Acht maanden en dertien doelpunten later geeft hij zijn fout gedeeltelijk toe.

“Ik moet toegeven dat hij me heeft verrast. En mij niet alleen. Mijn uitspraak heeft u misschien gechoqueerd, maar je moet die ook wel in de juiste context plaatsen”, Aldus Calvin in Sport/Voetbalmagazine.

De Brit vond dat de passie en de taaiheid die vereist is in Premier League ontbrak bij Lukaku. “Tal van scouts zeiden me dat hij technische bagage miste. In de voorbije maanden hebben we evenwel kunnen zien dat Lukaku het type speler is dat nood heeft aan wedstrijdritme en een plek in de basis om zich te ontwikkelen. Bij Chelsea was hij wel ook al fysiek indrukwekkend.”

Ondanks de vooruitgang van de Rode Duivel blijft Calvin bij zijn standpunt. “Ik blijf er evenwel van overtuigd dat Chelsea te veel heeft betaald voor Lukaku. Al is het natuurlijk wel zo dat potentieel vandaag de dag het duurste goed in de voetballerij is. De grote clubs leggen met plezier ettelijke miljoenen euro’s op tafel voor drie of vier jonge jongens, in de hoop dat er één sterspeler uit voortkomt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties