Reactie "Elk puntenverlies is nu dodelijk"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
"Elk puntenverlies is nu dodelijk"
Foto: © SC

Dat Westerlo woensdagavond geen beste beurt maakte tegen Dessel, ontkende niemand. Ook Birger Maertens niet. Dat desondanks de drie punten in het Kuipje bleven, was des te belangrijker.

Door Robby Morren

"Het was niet goed", gaf de verdediger toe. Toch won Westerlo met 1-0 dankzij een strafschopdoelpunt van Bart Goor. "Op dit moment is die overwinning heel belangrijk. Als we nu ook zo'n matchen, waarin wij slecht spelen, winnen dan worden we misschien wel kampioen."

Een lichtpunt was dat Westerlo al voor de vijfde keer op rij de nul wist te houden. "Dat is positief voor de ploeg. Langs de andere kant moet ik toegeven dat wij niets te zeggen hebben als Dessel 3-0 voor had gekomen. Ik was heel blij dat we met die 1-0 de rust in konden gaan. Ach, zo'n wedstrijden horen er nu eenmaal bij maar we moeten er toch even blijven bij stilstaan."

"Wij hebben genoeg ervaring om met de druk om te gaan, dus dat mag geen excuus zijn", verwijst Maertens de naar ervaren spelersgroep die Westerlo heeft. De competitie is in de eindfase beland en puntenverlies wordt nu héél duur. "Elk puntenverlies nu dodelijk, voor ons maar ook voor de ploegen achter ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties