Interview Kompany: "Willen geen toeristen zijn in Rio"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 52 reacties
Kompany: "Willen geen toeristen zijn in Rio"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany trainde deze voormiddag voluit en is volledig klaar voor de wedstrijd tegen Macedonië. De kapitein straalde daadkracht en ambitie uit op de persconferentie achteraf. "Thuis moeten we altijd de favorietenrol aannemen, tegen wie dan ook."

Sander De Graeve in Neerpede

In Engeland is men bijwijlen lyrisch over deze lichting Rode Duivels. Vincent Kompany tempert lichtjes de hype, maar spreekt toch ambitie uit. "We moeten kritisch blijven, we staan nu nog nergens. Zolang ik geen beker in de lucht kan steken zal ik kritisch blijven en blijven kijken waar we kunnen verbeteren. We willen wel niet als toeristen naar Rio, dat is duidelijk. Men zegt altijd dat we veel potentieel hebben. Potentieel is echter nog altijd maar potentieel."

Kompany kijkt met vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen Macedonië, maar onderschat de ploeg niet. "We moeten ons de favorietenrol aanmeten want we spelen thuis. In eigen huis moeten we altijd favoriet zijn, gelijk tegen welk land. We moeten wel voor honderd procent geconcentreerd zijn. Macedonië weet ook hoe voetbal gespeeld wordt. Makkelijke landen zijn er niet meer. Ik speelde zelf al tegen Pandev, dat is echt een goeie speler."

"Geen risico genomen"

Het wordt de eerste match in twee maanden voor de kapitein van Manchester City en de Rode Duivels. "Het voelt goed aan, ik heb heel hard gewerkt om opnieuw voetballer te zijn. Ik voel me volledig fit, vroeger keerde ik vaak te vroeg terug. Zo heb ik vorig jaar enkele matchen gespeeld die ik eigenlijk niet mocht spelen. Het loonde, want we pakten de titel. Nu heeft men mij opgedragen om geen risico te nemen." Kompany verwacht zelf de volledige match te kunnen spelen. "Wanneer ik mijn voetbalschoenen aandoe, verwacht ik altijd heel de wedstrijd te spelen. Dat dat niet altijd zo uitdraait, is een andere zaak."

Na afloop van de persconferentie bleef er één zaak achter. De voetbalschoenen van Kompany...

Scoort Kompany morgenavond? Als je denkt Kompany een doelpunt zal maken, kan een gokje van 60 euro bij UNIBET u 330 euro opleveren. Stel dus uw bonus van 60  euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties