Reactie Vanderbiest: "Kwamen goed weg"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Vanderbiest: "Kwamen goed weg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oostende won gisterenmiddag met 0-2 op bezoek bij Aalst. Bij de thuisploeg was men verbouwereerd over een niet toegekende strafschop in de slotminuten. Oostende-coach Frédéric Vanderbiest gaf toe dat zijn ploeg goed wegkwam.

Sander De Graeve in Aalst

Even daarvoor kreeg Oostende wel een strafschop nadat een bal van Dissa de hand van Delic raakte in de zestien. "Dat gebeurde ook al op andere velden. Ik weet niet waarom, maar ze fluiten er makkelijker en makkelijker penalty voor."

"Die 0-1 was tot dan wel verdiend. Daarna kreeg Aalst echter een uitstekende kans aan de tweede paal. Die bal moest binnen. De fase daarop bokst Kudimbana de bal weg en trekt hij bij de rebound de speler tegen de grond, dat was altijd strafschop."

"Aalst had eigenlijk daarvoor al met een voorsprong de rust in moeten gaan. Na een flater van onze centrale verdediger moest het op slag van rust altijd 1-0 staan. Dan krijg je een andere wedstrijd."

Vanderbiest was erg tevreden met de zege op Aalst. "Ik kwam hier nooit eerder winnen, niet als trainer, niet als speler. Op een carrière van 15 jaar kan dat toch tellen. Ik ben dus erg content met deze zege. Vooral ook omdat die tweede periodetitel nu binnen is."

"Dat was één van onze doelen in het begin van het seizoen, een periodetitel pakken. Dat en de kwartfinale van de beker maken dat ons seizoen nu al geslaagd is. Alles wat erbij komt is bonus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties