Interview Skúlason: "Rio is een grote droom"

Skúlason: "Rio is een grote droom"
Foto: © SC

Het IJsland van onder andere Ólafur Skúlason en Eidur Gudjohnsen is aan een sterke WK-kwalificatiecampagne bezig. Gudjohnsen viel een kwartier voor tijd in, Skúlason zat de hele match op de bank. De speler van Zulte Waregem is blij met de prestaties van zijn land.

Aernout Van Lindt in Waregem

IJsland ging met 1-2 winnen op het veld van Slovenië. Het verslag van die wedstrijd kan je hier nog even nalezen. Door de zege staat IJsland samen met Albanië gedeeld tweede in de stand van de poule.

“Ik speelde niet, maar de winst in Slovenië is een goed resultaat. Tot de 1-0 speelden we eigenlijk slecht. Er zat geen ritme in de match en het was moeilijk. De gelijkmaker bevrijdde ons en daarna ging het beter. Toch was het geen supermatch, maar een paar spelers kunnen bij ons het verschil maken.”

“Als je een speler als Gudjohnsen op de bank kan laten starten, zegt dat iets over de sterkte van ons land. Hij is wel sterk ingevallen. Op het einde van de wedstrijd hebben we onze voorsprong goed verdedigd.”

Rio 2014

Doordat Cyprus punten afsnoepte van Zwitserland, lijkt zelfs de groepswinst nog mogelijk voor IJsland. Skúlason tempert de verwachtingen: “We leggen de focus meer op de tweede plaats. We zitten in een goede positie, maar moeten onze drie resterende thuiswedstrijden tegen Slovenië, Albanië en Cyprus proberen te winnen. In internationaal voetbal is elke wedstrijd moeilijk, dus dat is niet zomaar een 9 op 9.”

“Rio 2014 is een grote droom. We hebben er nog niet vaak zo dicht bij geweest als nu. Het is zeker niet onmogelijk en zou een enorme boost voor het land betekenen.” Of hij er dan ook zelf bij zal zijn en misschien zal spelen, weet de IJslander niet: “Ik doe alles voor het team. Het wordt moeilijk voor mij om te spelen als we op ons sterkst zijn, want we hebben een heel goed middenveld. Het is aan de coach om te beslissen, maar als ik meer kan spelen krijg ik misschien ook meer kansen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties